diumenge, 20 de setembre del 2009

Yosemite National Park

Acabat d'aterrar del yankie us faré quatre centims de la meva curta però intensa estada per Yosemite.

Yosemite National Park

El Dijous 3 de Setembre a les 7 de la tarda l'Anna, en Jep, en Su, en Soepe, en Quim, en Berenguer i jo (Xicu) anem cap a l'aeroport de Barcelona on passem la nit i agafem l'avió destí San Francisco, on ens espera en Xavi.

El primer dia, 4 de Setembre.
Ens prenem el dia per fer compres a San francisco aprofitant la feblesa del dòlar.

El segon dia, 5 de Setembre.
Viatgem fins al Yosemite National Park, on ens trobem tallada la carretera de Manteca i ens hem de desviar per Merced i Mariposa.
Arribem al Park i comencem a al.lucinar amb la immensitat de les parets i la quantitat de roca que apareix davant els nostres ulls.
A alguns els agafa un cert cangueli al veure el Capitan 1000mts de granit que surten just de la falda de la vall.

El Capitan


Però el més impressionant és veure apareixer el Half Dome amb la seva estètica silueta al fons de la vall, per això és la icona del Park.

Half Dome

Tercer dia, 6 de Setembre.
Despres de fer dues hores de cua al camp 4 i de montar les tendes, ens n'anem als Swam Slabs a practicar una mica amb les fissures. Primera clatellada.
Aqui ja comencem a veure cap on van els tiros, els 5.10a (6a) són molt més complicats del que diu el grau i alguns es desmotiven un xic.
A la tarda, en Berenguer, en Quim, en Xavi i en Su van a Manure Pile Butress a fer la Nutcracker, en Jep i l'Anna a Five open Books a fer la Commitment i en Soepe i jo ens quedem als Swam Slabs aprofitant que la gent ha deixat la majoria de vies lliures.

Quart dia, 7 de Setembre.
En Quim, en Berenguer i en Su van a fer l'East Buttres de la Middle Catthedral Rock, en Jep i l'Anna l'East Buttress del Capitan i en Soepe i jo fem la Nutcracker al Manure Pile Butress i la Munginella de Five Open Books.

Cinquè dia, 8 de Setembre.
En Quim, en Berenguer i en Su van a fer la Moratorium, quan acaben en Quim i en Berenguer fan el Central Pillar of Frenzy, en Soepe i jo l'East Buttress de la Middle Cathedral i l'Anna i en Jep descansen.

Sisé dia, 9 de Setembre.
En Quim, en Berenguer i jo anem a Mariposa a fer la compra i en Soepe, en Su, l'Anna i en Jep van a fer el Central Pillar of Frenzy.

Setè dia, 10 de Setembre.
En Jep, l'Anna en Soepe i jo preparem els petates i fem la durissima aproximació al Half Dome, en Berenguer va amb en Paco a fer una via al Rostrum i en Quim i en Su fan l'East Butress del Capitan.

Vuité dia, 11 de Setembre.
L'expedició al Half Dome escala fins al llarg 17 on hi ha un vivac per 4 persones. En Berenguer i en Quim fan Serenity Crack i Sons of yesterday al Royal Arches, en Su descansa.

Nové dia, 12 de Setembre.
Els que estem al Half Dome fem cim i baixem fins al Camp 4. En Berenguer i en Quim fan la FreeBlast al Capitan. En Su torna a descansar a causa d'una rescada en una cuixa.

Desé dia, 13 de Setembre.
Avui toca renovar el camping i aprofitem per descansar. Hem canviat de parcela.
A mig mati apareix en Caleb que ve desde Vancouver a passar uns dies amb nosaltres.
En Soepe i jo aprofitem per anar a Mariposa Grove (Sequoies) i al Glacier Point (vistes a la Vall) a fer una mica el guiri. En Su, en Quim i en Berenguer van a fer la Commitment a Five Open Books.

Grizzlie Giant (jo també i surto, jeje)

Onzé dia, 14 de Setembre.
El dia comença amb pluja i aprofitem per descansar. Encara tenim agulletes de la baixada del Half Dome.

Dotzé dia, 15 de Setembre.

En Berenguer, en Paco, en Quim i en Su, preparen les coses i fan l'aproximació al Half Dome, l'Anna i en Jep preparen els petates per entrar al Capitan a fer la Triple Directa i en Soepe i jo anem a fer la FreeBlast al Capitan tot i que hem d'abandonar al segon llarg perquè a en Soepe li fa mal un peu, aprofitem per anar a fer una visita a Toulumne Meadows Rocks.


Toulomne Meadows Rocks

Tretzé dia, 16 de Setembre.
En Caleb i jo anem al Central Pillar of Frenzy, l'Anna i en Jep fan la FreeBlast mentre en Soepe puja el petate fins les Mammoth Terraces i en Quim, en Su, en Berenguer i en Paco fan la Regular North Face del Half Dome en el dia.

Catorzé dia, 17 de Setembre.
En Jep, l'Anna i en Soepe pugen fins les Mammoth Terraces per montar algun llarg, en Quim i en Berenguer preparen el petate per entrar al Capitan per fer Salathe i jo preparo les maletes i marxo cap a San José per visitar uns amics.

Quinzé dia, 18 de Setembre.
Visita a san Francisco i vol de tornada cap a Banyoles.

Només em queda desitjar unes bones escalades a Indian Creek als companys que he deixat allà i als nous amics que he fet (Morris, Nacho, Rocio, Paco, Marc, Marcel, Murfu,...)

6 comentaris:

Montse ha dit...

Vaja, vaja... I jo que pensava que anàveu a veure els ossos i a menjar sandwichs...
Carai! deunidó l'experiència!
Aquestes parets de per aquí se us quedaran petites :)
fins aviat!

Pere ha dit...

Noi!
Sense comentaris!
Sobren les paraules.... glups!
Moltes felicitats!

PERE T.

Unknown ha dit...

La Benvinguda Xicu!!!

Pocs dies ?! Home, deunidó!

Suposo que aquest finde ens explicaràs amb pels i senyals això del vivac a la paret i altres anècdotes, oi! Quines ganes de sentir-les !!

:-)

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
木須炒餅Jerry ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
文章 ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.