diumenge, 28 d’agost del 2011

Tour de Geméaux al Mount Aiguille (Vercors)

El passat dimarts 23 d'Agost, per descansar de la dura escalada a Céüse, en Carles, en Morales, en Soepe i en Xicu, decidim anar a fer una via al Mount Aiguille.

El Mount Aiguille des del coll

Després de fer una agradable aproximació de aprox. 1 hora i mitja enmig d'una immensa fageda arribem al col d'Aupet.
En principi voliem fer la 500éme de 200mts 6c (6b obl.) d'autoprotecció a la cara Nord-Est, però després de fer el primer llarg de 6a i veient el segon amb roca dolenta i guiant-nos per la guia de Vercors on deia roca bona i que hi havia reunions rapel.lables i per allà feia temps no hi passava ningú i hi hauriem de deixar bona part del nostre material decidim fer un canvi de via.

En Carles al primer llarg de la 500éme

Necessitavem alguna via ràpida ja que haviem perdut molt de temps a l'altre via i per això varem la Tour des Gémeaux segons la guia 150mts 6a (V+(A0)) on hi deia classica, semi-equipada amb roca una mica polida.

La ressenya

El veritat és que la via és molt bona, segueix tot una serie de diedres amb molt bona presa només tallada per una panxa de 6a amb bon canto que es pot fer en A0, pel nostre gust fins i tot massa equipada ja que en tot moment tens fissura per autoprotegir-te.
La roca molt bona i adherent.

Els diedres de la Tour des Gémeaux

Si segueixes la ressenya de la guia quan acabes la via estas en mig de la part, nosaltres varem fer uns 100 metres més dels que hi posa a la guia seguint unes canals i amb algun llarg de 4+ bastant aeri, trossos a l'ensamble i trossos assegurats.

El descens es fa seguint una canal molt polida on s'ha d'anar amb compte de no relliscar i amb 2 ràpels fins al peu de via.

Via molt recomanable per la seva poca dificultat, disfrutona i per un entorn privilegiat.